Idéer til begrænsning af overvågning

Nogen idéer til begrænsning af overvågning

Vi bliver overvåget hele tiden i Danmark og resten af verdenen

Her er nogen idéer til at begrænse det.

Brug ikke google, facebook, hotmail mv. Deres forretningsidé er at sælge dine data, så hvis du omtaler et produkt, så får du masser af reklamer om relaterede produkter efterfølgende. Brug søgning via anonymiserende tjenester som startpage.com (som bruger google) eller duckduckgo.com. Brug annonceblokering som adblock+.

Undgå tjenester leveret af firmaer fra USA. Firmaer, som er helt eller delvist amerikansk ejede, har pligt til efter USA lov (FREEDOM act) at udlevere al data om ikke-amerikanske borgere. Dette uden dommerkendelse og uden at du bliver orienteret om udleveringen.

Brug ikke nemid. Du kan få netbank uden nemid hos http://ajak.dk - du kan blive fritaget for digital post hos din lokale borgerservice.

Brug så vidt muligt kontanter, ikke dankort/visa. Hæv ikke kontanter sammen med varekøb, det kan bruges til at lave forbrugerprofil af dig. Brug plastikkort til at hæve kontanter i bank eller automet.. Her kan visa og Mastercard se at du hæver kontanter, og hvor det sker, og det indberettes nok til myndighederne i USA.

Det siges at VISA/Dankort brug i Danmark sker uden indbretning til VISA og dermed ikke til de amerikanske myndigheder, men jeg er ikke sikker. Brug af VISA/Dankort i udlandet eller køb på udenlandske netsider bliver indberettet til VISA. Der er nogen banker, der udsteder rene Dankort, bl.a. ajak.dk, lsb.dk jyskebank.dk

Brug ikke rejsekortet. Brug cyklen i stedet, det er hurtigere end tog, metro og bus for afstande op til 20 cirka km. Og så er det billigere og sundere og bedre klimamæssigt. Over 20 km kan du lige så godt bare købe en kontantbillet. Det er nogen gange en del dyrere, fx i hovedstadsområdet, men på længere strækninger er det cirka samme pris med kontantbillet, og i nogen tilfælde endog billigere med kontantbillet.. For mange er det forholdsvis få rejser der er mellem 20 og 50 km, hvor rejsekortet giver de største rabatter, så det er en lille pris at betale for sit privatliv. Kontantbilletter giver også andre fordele, såsom rejseafbrydelse i et vist omfang, og der er ikke problemer med dårlig udtjekning eller opfyldning, eller penge der henstår på kortet.

Kommentarer?