Videresendelse af mails fra E-boks

Dorte Toft fra Berlingske Tidende havde i 2012 et indlæg hvor hun undrede sig over at man ikke kunne få videresendt blot overskriften på mails sendt til eboks. Eboks' Marketing & Communications Director kom efter en gang halleluja for eboks med følgende åndfulde svar: "..... Dit input om at sætte afsenders navn op i overskriften er noteret, og muligvis også inden for rækkevidde. "

Efter 2 års er der ikke sket noget som helst hvad angår videresendelse af oplysninger om indholdet af mails sendt til eboks. E-boks har uden tvivl arbejdet hårdt på dette uendelige vanskelige projekt ... ja, for det kan da ikke skyldes uvilje mod at gøre livet lettere for borgerne?

Men hvorfor ikke give borgerne mulighed for at kunne få mails fra e-Boks videresendt til deres normale mailbox???

Er der sikkerhedsproblemer ved en sådan videresendelse. NEJ - ikke ud over hvad der allerede er i dag:

1. Man kan downloade hver eneste mail fra sin e-boks, Og med pluginet "DownloadthemAll" til firefox kan man på få minutter downloade samtlige pdf filer fra sin e-boks. Der er altså INTET der forhindrer borgerne i at lægge samtlige meddelelser fra e-boks ned på deres egen PC. Det er bare lidt mere besværligt end hvis man kunne få mails til e-boks videresendt.

2. Selvfølgelig KAN det lade sig gøre at opsnappe ukrypterede mails som sendes fra en offentlig server til borgeren. Men det må være borgerens EGET ansvar hvis de oplyses om risikoen. Men hvis det ikke er godt nok, så kunne man i det mindste lade borgerne modtage krypterede mails, og så kunne man forøvrigt også lade borgerne sende krypterede mails til det offentlige direkte fra deres mail-klient. Man skulle blot sørge for at der lægges en kopi i e-boks' sendt-folder, og at der bliver sendt en bekræftelse på at mailen er modtaget findes i sendt-folderen. Altsammen gammel KENDT teknologi der er lige til at implementere.

Kort sagt, der er INGEN SOM HELST gode grunde til at hindre borgerne i at få tilsendt mails direkte til deres mailprogram. ... Altså bortset fra en en formynderisk tvangstanke om at tvinge borgerne ind på e-boks.

Emner: