NU ELLER ALDRIG: Europæiske borgere står sammen om at redde internettet

Save the Internet kampagnebanner

Den 13. april har europæiske civilsamfundsorganisationer relanceret kampagnen "Save the Internet", en fælleseuropæisk kampagne for at forsvare netneutralitet i Europa. Kampagnen opfordrer bekymrede internetbrugere i Europa til at kontakte deres repræsentanter i Europaparlamentet for at bede dem holde fast i deres stærke position på netneutralitet.

Internetbrugerne risikerer at miste deres frihed til at vælge de indholdstjenester, som de ønsker, hvis det ikke lykkes for EU at garantere ægte netneutralitet. EU-Kommissionen og nogle store EU-lande ønsker at vedtage en forordning, som vil tillade internetudbydere at kræve ekstra betaling for nogle online-tjenester. I stedet for det åbne internet, som har skabt økonomisk vækst og understøttet borgernes ytringsfrihed i hele verden, kan vi ende med et amputeret internet, med "fast lanes" og "slow lanes". Internetbrugerne skal selv bestemme hvilket indhold de ønsker adgang til, og det skal ikke være tilladt for internetudbyderne at blande sig i dette.

"Regeringerne i EU ønsker at spille hasard med fundamentale principper for internettets funktion. Det vil have store konsekvenser for udviklingen af den digitale økonomi og for borgernes rettigheder,"

udtaler Jesper Lund, næstformand i IT-Politisk Forening, en af de europæiske digital rights organisationer bag kampagnen "Save the Internet".

I løbet af de kommende uger vil der bag lukkede døre være møder mellem repræsentanter fra Europaparlamentet, EU-Kommissionen og EU-landenes regeringer for at forhandle en aftale på plads om denne forordning. Aftalen skal derefter formelt godkendes af regeringerne i Ministerrådet og af Europaparlamentet. Derfor er det vigtigt, at internetbrugerne reagerer nu og beder deres folkevalgte repræsentanter redde internettet.

Yderligere information om "Save the Internet" kampagnen
https://savetheinternet.eu/

Kontaktinformation

Næstformand Jesper Lund, IT-Politisk Forening
Email: itpol[at]jesperlund.com