Indsamling af personoplysninger til Reclaim Your Face borgerinitiativet

For danske statsborgere indsamles følgende personoplysninger, hvis du underskriver borgerinitiativet (ECI)

  • Fulde fornavn (inklusive mellemnavne)
  • Efternavn (familienavn)
  • Fødselsdato
  • Fulde adresse (vej/gade, nummer, postnummer og by, land)

Forklaring på hvorfor kampagnen beder om disse oplysninger

Dette er ikke en almindelige underskriftsindsamling, men et officielt europæisk borgerinitiativ (ECI). Det betyder at underskrifterne skal verificeres af de nationale myndigheder i henhold til hvert EU-lands specifikke regler. Reclaim Your Face kampagnen har ingen indflydelse på hvilke personoplysninger der skal indsamles, da kravene for at verificere underskrifter følger af forordning (EU) 2019/788 om det europæiske borgerinitiativ.

Oplysningerne vil ikke blive brugt til andre formål end indsamling af underskrifter til det europæiske borgerinitiativ. I trin 2 kan du indtaste navn og email-adresse for at modtage opdateringer om kampagnen. Dette er naturligvis valgfrit, og du vil kun modtage opdateringer hvis du giver samtykke til dette og indtaster navn og email.

ECI-reglerne kræver desuden at der skal være en CAPTCHA på underskriftssiden. Reclaim Your Face kampagnen bruger hCaptcha, som er nøje udvalgt for at sikre overholdelse af GDPR.

Reclaim Your Face kampagnens IT-system til underskriftsindsamling på websiden ReclaimYourFace.EU er blevet verificeret af den tyske myndighed Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI) for at sikre, at systemet overholder kravene i ECI-forordningen (se dokumentation).

Læs mere om ECI på kampagnens "Why ECI?" webside, og se kampagnens fulde privatlivspolitik med oplysninger om den dataansvarlige og dine rettigheder i henhold til GDPR (indtil videre kun på engelsk).